söndag 20 juli 2008

"några veckor extra", ja just det...

...har stött på patrull då en av våra grannar inte har godkännt vårt bygglov. Vårt hus uppfyller dock allla krav för att byggas. Började med att jag ringde upp till handläggaren för att kontrollera hur det går med bygglovet. Hördes direkt att det var ngt på gång när han hade kollat upp vårt ärende, ord. handläggare är på semester. Grannen (som vi nog har listat ut vem det är) har stört sig på att vi bygger ett förhållandevis högt hus (dock inom anvisade värden), bakgrunden till detta visade sig vara att han själv för trettiosex (36!!!) år sedan sökt bygglov för sitt hus och då inte fått godkänt på den tiden. Det är helt andra vilkor nu, och det enda han kan få ut av detta är att jävlas med oss....en smula bitter känns det som.

Har vi riktigt otur kan det här bli en segdragen historia! Frågade kommunen varför man inte bara kunde godkänna vårt bygglov när grannen inte hade ngt konkret att klaga på, men så fungerar det tydligen inte, alla synpunkter måste behandlas lika. Spelar tydligen ingen roll vad det handlar om!? Nästa steg i den nystartade såpan är att kommunen ska försöka prata vett med vederbörande eftersom det inte kommer att leda någonstans, vi kommer att få rätt vid en ev. tvist i rätten.

Vi vill väldigt gärna ha detta ur vägen då vi behöver komma igång med markarbeten så att vi kan gjuta innan minusgraderna kommer. Det är dock väldigt mycket som hänger på att bygglovet godkänns.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det löser sig ska ni se ! Bitterhet brukar inte löna sig :-) men vi håller tummarna för er ! Norrlänningarna